Експерт переконаний, що "Панцирі" не врятують Москву / фото wikipedia.org

Росія має великі проблеми з протиповітряною обороною. Зокрема, в Москві, яку 30 травня атакували дрони, системи ППО не закривають все місто, до того ж вони дуже дивно розташовані.

"Московське ППО стоїть на будівлі міністерства оборони й стріляє по своїх жителях. Ця будівля є висотною, а летять безпілотники на низьких висотах. Тобто стріляти ППО буде по своїх же громадянах. Це не ППО – це якесь таке стрільбище. Москва – велике стрільбище. Вони показали, що є проблема, але немає засобів розв’язання цієї проблеми. Навіть близько нічого не з’явилося", – пояснив в ефірі телеканалу FREEДОМ авіаційний експерт, аналітик Костянтин Криволап.

Експерт також не вірить в ефективність ППО, розташованої в Москві.

Відео дня

"Росіян їхній самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс наземного і морського базування "Панцир" не врятує. У них цих "Панцирів" тільки на Путіна і вистачить. Усе російське озброєння робиться фактично в штучних екземплярах. Я не вірю в ППО Москви", – наголосив він.

Атака безпілотників на Москву

Вранці 30 травня в Москві та Московській області пролунали кілька вибухів. ЗМІ повідомляли про роботу ППО по безпілотниках. Хоча російські медіа повідомляли про десятки дронів, офіційно влада РФ заявила лише про 8. Усі вони нібито були сбиті на підступах до Москви.

У Росії звинуватили в атаці Україну. Міністерство закордонних справ РФ навіть видало заяву про те, що вона була здійснена "неонацистським київським режимом, для якого використання методів актів терору стало зловісною практикою", а стоїть за цим ніхто інший, як країни Заходу. 

Водночас радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, коментуючи ранкову атаку дронів, звинувачення російської сторони відкинув. За його словами, "можливо, не всі дрони готові атакувати Україну й хочуть повернутися до своїх творців".

Вас також можуть зацікавити новини: