Для російської пропаганди придумали нові "методички" для висвітлювання атаки дронів на Москву. Відтак, кремлівським рупорам наказали звернути увагу на "успішну роботу ППО" і підкреслити, що мети "провокації" не досягнуто.

Як повідомляє опозиційне видання "Медуза", провладних ЗМІ "просять використовувати такі підходи":

  • звернути увагу на "успішну роботу ППО";
  • зазначити, що реакція "федеральних служб" та керівництва Москви та Московської області була "миттєвою", а робота – "якісною та зосередженою";
  • підкреслити, що мети "провокації" не досягнуто;
  • наголосити на тому, що завдання атаки було "психологічним", але жителі показали "спокій і витримку".

Крім того, у "методичці" рекомендують цитувати коментарі з приводу атаки дронів депутата Держдуми Олександра Хінштейна, керівника "Центру розвитку транспортних технологій" Олексія Рогозіна і бойовика Ігоря Стрєлкова-Гіркіна, але виключно з негативним забарвленням.

Відео дня

Атака дронами Москви 30 травня

Вранці 30 травня у Москві пролунали вибухи. Мер Сергій Собянін поділився, що унаслідок атаки дронів в декількох будівлях є "незначні пошкодження".

Згодом у мережі з'явилася інформація, що є постраждалі. Три безпілотника поцілили у житлові будинки на вул. Атласова, Профспілкова і на Ленінському проспекті.

Ба більше, безпілотники атакували і Підмосков'я. Всього на підльоті до Москви нібито збили 13 дронів, в тому числі в районі Рубльовки і Нової Москви.

Вас також можуть зацікавити новини: