Володимир Путін продовжує готуватися до вторгнення на територію України, вважає колишній російський депутат / фото REUTERS

Президент Російської Федерації Володимир Путін продовжує про всяк випадок готуватися до вторгнення в Україну.

Плацдармом для атаки на українську територію можуть стати так звані "ДНР" та "ЛНР", розповів колишній депутат Держдуми Росії Геннадій Гудков.

За його словами, звернення Держдуми РФ до очільника країни щодо визнання квазіреспублік – це вкрай небезпечний прецедент.

Відео дня

"Я взагалі вважаю це вкрай небезпечним прецедентам, дії Думи. Звичайно, вона діє не сама, нею командують ляльководи з Кремля… але це небезпечний прецедент, тому що це шлях до продовження напруженості, шлях до конфронтації, шлях до можливого вторгнення…", – сказав співбесідник.

Екс-депутат додав, що лідер Росії намагається продовжувати тиснути на західні держави.

"І зверніть увагу, попри заяви російського командування, за даними ЗМІ, за даними наглядачів, війська продовжують рухатися до кордону України… це говорить про те, що Путін… намагається продовжувати тиснути на Захід, погрожуючи вторгненням, він продовжує реально до цього готуватися про всяк випадок…", – заявив Гудков.

Колишній депутат вважає, що Путін "продовжує виношувати якісь плани".

"…і в цих планах, я завжди так вважав, що… так званим донецькій та луганській "республікам" відводиться роль плацдарму, з якого можна атакувати…", – попередив він.

Нагадаємо, 15 лютого Володимир Путін заявив, що Росія не хоче війни в Європі.

Агресія РФ проти України та загроза нового вторгнення – довідка УНІАН

Росія у 2014 році захопила Крим, вдерлася на частину Донбасу та підтримала бойовиків, які створили самопроголошені "ДНР" та "ЛНР".

Країна не визнає себе стороною конфлікту. Влада РФ вирішила взяти на себе роль "посередника" і підписала Мінські угоди для урегулювання конфлікту.

Восени 2021-го російська сторона загострила ситуацію на кордоні з Україною – стягнула багато військових та техніки. В українській державі та у низці країн Заходу заговорили про те, що РФ може зважитися на вторгнення.

На початку лютого цього року президент України Володимир Зеленський попереджав, що якщо РФ піде на вторгнення в нашу державу, то це буде повномасштабна війна в Європі.

Пізніше – 15 лютого – у Росії заявили про початок відведення військових від українських кордонів, однак в НАТО цю інформацію поки не підтвердили.

У цей же день стало відомо, що Держдума схвалила звернення до Володимира Путіна щодо визнання самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" незалежними.

Українська сторона попередила, що визнання Росією псевдореспублік означатиме вихід країни з Мінських угод.

Вас також можуть зацікавити новини: