Путін заговорив про "технологічний суверенітет" РФ / фото ua.depositphotos.com

Російський президент Володимир Путін нагадав про важливість "технологічного суверенітету" РФ й зазначив, що перед державою стоїть завдання - в короткий термін вивести на новий рівень власні розробки. 

Про це він заявив в ефірі російського телебачення, визнавши негативний вплив санкцій Заходу на критичні галузі РФ. 

"За короткий термін Росії належить вивести на новий рівень власні критично важливі технології в науці, IT, промисловості, транспорті, розробці ліків і нових матеріалів, інших найважливіших для країни напрямках, щоб забезпечити технологічний суверенітет, незалежність у виробництві будь - якої критично важливої для нас продукції", - підкреслив він. 

Санкції Заходу проти технологій РФ 

Через повномасштабне вторгнення російських військ в Україну російська економіка зіткнулася із зустрічними санкціями з боку ЄС, Заходу та міжнародних партнерів Києва. Частина обмежень торкнулася технологічної галузі РФ. 

26 лютого 2022 року, через два дні після вторгнення Росії в Україну, агресора відключили від платіжних систем Apple Pay і Google Pay.

Також 25 лютого 2022 року на неформальному засіданні Європейської Ради в Брюсселі прийняли рішення відключити РФ від міжнародної системи SWIFT. Вже в березні країни ЄС почали припиняти співпрацю.

На тлі цього Росія була змушена шукати союзників серед інших держав з тоталітарним режимом. Нещодавно Москва об'єднала банківські системи з Іраном. Також Москва оснащує свої винищувачі, підводні човни й солдатів за допомогою китайських компаній, оскільки більше не може отримувати запчастини від Заходу. 

Вас також можуть зацікавити новини: