Росія відправляє колаборантів у віддалені регіони / скрін відео

Росія відправляє колаборантів з тимчасово окупованих територій України на навчання до Сибіру. Йдеться про тих зрадників, які зараз працюють у секторі державного та місцевого управління. На їхні місця країна-агресор заведе своїх спеціалістів.

Як повідомляє Центр національного спротиву, більшість українців, які обіймали відповідні посади, відмовились працювати з окупантами. Водночас колаборанти, які погодились працювати, зачасту не мають потрібної освіти або займали найнижчі посади у цьому секторі.

У зв'язку з цим російські куратори колаборантів із Донецької області відправили їх на навчання до Красноярського краю РФ, в Інститут державного та муніципального управління при правлінні Красноярського краю. Ця практика звична для Москви ще з СРСР - відправляти на навчання у досить віддалені від регіону проживання населені пункти.

Відео дня

"Таким чином Кремль закладає передумови для подальшого витіснення місцевих колаборантів російськими "спеціалістами", а їх натомість відрядить у глиб російських територій для більш надійної асиміляції", - пояснили у ЦНС.

Війна в Україні - новини про колаборантів

Нещодавно у ЦНС повідомили, що у Кремлі вирішили скасувати доплати колаборантам за роботу в "складних умовах". 

Раніше УНІАН писав, що  РФ не довіряє колаборантам. Через недовіру до колаборантів на захоплених територіях України російським військовим категорично заборонили повідомляти їм місця свого розташування. 

Вас також можуть зацікавити новини: