Росія знущається з принципів ООН у Раді безпеки / REUTERS

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звинуватив Російську Федерацію в знущанні з принципів Організації Об’єднаних Націй у Раді безпеки.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кулеба сказав з нагоди відзначення 75-ї річниці заснування ООН під час урочистої церемонії підняття прапора ООН.

"Безумовно, у мене як у міністра, і у нашої держави є багато питань до Ради безпеки ООН, де Росія як держава - постійний член цього органу дозволяє собі знущатися над принципами Організації Об’єднаних Націй", - наголосив Кулеба.

Водночас очільник МЗС зауважив, що у нього немає питань до ООН загалом, оскільки організація "є надійним другом і партнером України".

"Я запевняю, що Україна і надалі буде надійним союзником ООН у підтриманні та будівництві миру у світі", - сказав Кулеба.

Він сказав, що Україна як держава-член ООН буде і надалі боротися за справедливість, оскільки саме для цього існує ця організація - для досягнення і побудови справедливого миру.

Читайте такожРосія заборгувала Раді Європі 9 мільйонів євро - посол України

Кулеба підкреслив, що вірить в ООН. "Коли була створена ООН, її розглядали і вірили в неї як в панацею від конфліктів і як спосіб побудови справедливого миру. Багато хто може тицьнути пальцем на карту або згадати епізод з історії і сказати, що ООН не впоралася. Але правда полягає в тому, що ООН змогла вирішити або запобігти набагато більшій кількості проблем, ніж кількість тих проблем, які ООН не змогла вирішити", - сказав Кулеба.

Також він переконаний, що "ніхто не є всемогутнім, але ООН завжди робить те, що в її силах для того, щоб зберігати мир, вирішувати проблеми людства".

За словами міністра, Україна віддана Статуту ООН і підтримує діяльність організації з підтримання миру, захисту прав людини, роззброєння та досягнення цілей сталого розвитку.

Вас також можуть зацікавити новини