Українські діти сьогодні через війну потребують захисту

За організаційної підтримки Міжнародного фонду азербайджанців миру (МФАМ) та підтримки посольства України в Азербайджані та Українського центру в Міжнародний день захисту дітей – 1 червня, відбувся святковий захід для українських дітей, які отримали притулок в Азербайджані. 

Захід розпочався з державних гімнів Азербайджану та України й хвилини мовчання в пам'ять загиблих за свободу обох країн.

Радник голови Верховної Ради України, генсек МФАМ Хікмет Джавадов зазначив, що метою проведення заходу є хоч на мить відволікти українських дітей, які вже більше року живуть далеко від Батьківщини, від жахів війни і принести позитивні нотки в їхнє життя.

Відео дня

"На жаль, сьогодні у світі найбільше захисту потребують саме українські діти. МФАМ буде тримати у центрі постійної уваги процеси в Україні", - наголосив він.

Посол України в Азербайджані Владислав Каневський зазначив, що російські окупанти, які принесли із собою на українську землю смерть і жорстокість, позбавили дітей щастя. "Але завдяки святу, організованому нашими справжніми друзями, ми знову побачили радісні обличчя українських дітей, яких радо зустріли в обіймах дружнього Азербайджану, і почули їхній дзвінкий сміх".

На заході виступили діячі мистецтва Азербайджану

Голова робочої групи Міжпарламентської дружби Азербайджан-Україна Кямран Байрамов привітав українських дітей, які брали участь у святковому заході з нагоди Міжнародного дня захисту дітей. Байрамов заявив, що його призначення головою робочої групи Міжпарламентської дружби Азербайджан-Україна є для нього не тільки великою честю, а й високою відповідальністю. І на цій посаді він докладе зусиль для поглиблення двостороннього співробітництва та розвитку зв'язків між парламентами Азербайджану та України. 

Дітям вручили подарунки

На заході виступили діячі мистецтва Азербайджану, українських дітей пригостили різними стравами азербайджанської кухні. 

Наприкінці заходу від імені МФАМ понад 50 українським дітям були вручені святкові подарунки.