Ізраїль завдає повітряних ударів по сектору Гази у відповідь на атаку ХАМАС 7 жовтня / фото ua.depositphotos.com

Внаслідок ракетного обстрілу 24 жовтня в місті Газа загинули дві дитини - громадяни України. Про це сказав керівник відділення посольства України при Палестинській Національній Адміністрації Максим Тьокін, пише Суспільне.

Цю інформацію також повідомив і представник української громади, який зараз перебуває у Секторі Гази. За його словами, загиблими є брат і сестра 9 та 6 років. Їхня мати, - громадянка України, родом із Харкова, - вижила.

Тим часом, речник МЗС Олег Ніколенко у коментарі кореспонденту УНІАН підтвердив загибель двох українських дітей, які постійно проживали в анклаві, а не тимчасово там перебували.

Відео дня

"МЗС України підтверджує загибель в Секторі Гази двох українських дітей 2014 та 2017 років народження. Їхні особи встановлені", - повідомив речник.

Також дипломат сказав, що в МЗС висловлюють співчуття батькам. "Представництво України в місті Рамалла з’ясовує всі обставини трагедії та підтримує зв‘язок із родичами", - додав Ніколенко.

Речник МЗС також повідомив, що загальна кількість підтверджених жертв серед українців в Ізраїлі становить 19 загиблих, також одна людина зникла безвісти. У Секторі Гази - 3 загиблих.

"Суспільне" також зазначає, що на цей час не вдалося домовитися про відкриття КПП "Рафах", через який планували евакуювати іноземних громадян із Сектора Гази. Станом на 23 жовтня запит на евакуацію подали 349 українських громадян, сказав український дипломат у Єгипті Владислав Рудник.

За інформацією підконтрольного ХАМАСу місцевого міністерства охорони здоров'я, за останню добу в Секторі Гази загинули понад 700 людей.

Нагадаємо, минулого тижня посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук підтвердив загибель українки в секторі Гази. Він також повідомив, що станом на 19 жовтня в Ізраїлі внаслідок атаки угрупування ХАМАС загинули 18 громадян України.

Війна в Ізраїлі 2023 - новини

Як повідомляв УНІАН, 7 жовтня 2023 року терористичне угрупування ХАМАС атакувало Ізраїль, внаслідок чого загинули більше тисячі людей. У відповідь Єрусалим розпочав операцію "Залізні мечі". Також Ізраїль готується до наземної операції в Секторі Гази, аби покласти край існуванню угруповання ХАМАС.

Президент США Джо Байден підтримав Ізраїль у війні проти ХАМАС, але розмежував терористів з цього угруповання та палестинський народ, закликаючи захищати мирних жителів у Газі. За даними ЗМІ, адміністрація президента США Джо Байдена тисне на Ізраїль, закликаючи його відкласти початок наземної операції у Секторі Гази, щоб більше часу на переговори про звільнення заручників. Однак, в ізраїльському керівництві спростовують цю інформацію.

Днями речник Армії оборони Ізраїлю підполковник Джонатан Конрікус заявив, що ЦАХАЛ не буде проводити наземну операцію в Газі, і війна завершиться, якщо ХАМАС "здасться беззастережно".

Вас також можуть зацікавити новини: