В Молдові склали список росіян, яким заборонено вʼїзд до країни / фото REUTERS

У Молдові склали "чорний список" росіян, яким заборонено в'їзд до країни. Премʼєр-міністр країни Дорін Речан наголосив, що до переліку внесли і президента Росії Володимира Путіна. 

"У нас довгий список, і всіх людей з нього ми відправлятимемо додому. РФ не може вказувати нам, що ми повинні чи можемо робити. Республіка Молдова є вільною та суверенною країною. Кожен має знати своє місце", – цитує слова Речана видання NewsMaker.

За його словами, у "чорному списку" містяться прізвища російських посадовців, а також відомих артистів, які підтримують вторгнення Росії в Україну. Зокрема, до переліку невʼїзних у Молдові внесли Філіпа Кіркорова та Ігоря Чайку.

Відео дня

Речан зазначив, що хоча список не оприлюднено, особи, які потрапили до переліку, про це знають. Водночас він не виключає, що цей "чорний список" зʼявиться у відкритому доступі.

Ситуація в Молдові

З початку війни проти України Росія час від часу намагається також розхитати обстановку у Молдові. Зокрема, президент країни Майя Санду наприкінці березня 2023 року заявила, що Москва намагається використати її країну у війні проти України, як і Білорусь.

Крім того, Молдова вирішила повністю відмовитися від російських енергоносіїв. Зробити це планують упродовж двох років. Саме тоді мають завершити будівництво магістральної лінії електропередач Кишинів-Вулканешти, що обʼєднає енергосистеми Молдови та Румунії.

Вас також можуть зацікавити новини: