Програма вакцинації проти коронавірусу почнеться вже в січні, сказав Педро Санчес / фото REUTERS

Іспанія розпочне комплексну програму вакцинації проти коронавірусу в січні і розраховує охопити значну частину населення протягом трьох місяців.

Читайте такожКитай пропонує присвоювати людям коронавірусні QR-коди з інформацією про їх аналізиПро це заявив прем'єр-міністр Педро Санчес, передає the Guardian.

За його словами, Іспанія і Німеччина були першими країнами Європейського Союзу, які ввели повний план вакцинації.

Відео дня

"Програма розпочнеться в січні і матиме 13 000 пунктів вакцинації", - сказав Санчес.

Він зазначив, що значна частина населення зможе бути вакцинована, з усіма гарантіями, в першому кварталі 2021 року. Також уряд планує набрати більше медичних працівників.

Відзначається, що Іспанія займає друге місце в Західній Європі за кількістю підтверджених коронавірусних інфекцій після Франції: близько 1,5 мільйона випадків захворювання і 46 619 смертей від COVID-19.

Вакцини від коронавірусу Pfizer і Moderna:

  • 16 листопада у світі з'явилася ще одна вакцина проти коронавірусу з ефективністю 95%. Це стало відомо після того, як компанія Moderna опублікувала попередні дані випробувань своєї розробки.
  • Розробники сказали, що ефективність вакцини перевершила їхні очікування. Однак, вона не буде масово доступною ще кілька місяців, можливо до весни.
  • Тиждень тому, компанія Pfizer, яка співпрацює з BioNTech, оголосила, що їх вакцина є на більш ніж на 90% ефективною. Результати виявилися набагато кращими, ніж більшість експертів сподівалися.  Згідно з прогнозами, компанії виготовлять 50 млн доз вакцини в 2020 році і більше 1 млрд - в 2021-му.