Папа Римський Франциск оголосив день посту за мир для України / фото REUTERS

Папа Римський Франциск занепокоєний погіршенням ситуації, що посилило загрозу для миру в Україні та світі і пропонує провести день посту за мир 2 березня

Про це він заявив наприкінці загальної аудієнції, повідомляє Reuters.

"Відчуваю глибокий біль у серці через погіршення ситуації в Україні", – сказав Папа.

Відео дня

Він зазначив, що попри дипломатичні зусилля останніх тижнів, розгортаються дедалі тривожніші сценарії.

"Як і я, багато людей у всьому світі відчувають тривогу та стурбованість. Мирові всіх знову загрожують часткові інтереси. Хочу звернутися до відповідальних у політичній сфері, аби вони зробили серйозний іспит сумління перед Богом, Який є Богом миру, а не війни, Отцем усіх, а не лише деяких, Який хоче, щоби ми були братами, а не ворогами. Прошу всі залучені сторони, щоби стрималися від будь-якої дії, що може спричинити ще більше страждання населення, дестабілізуючи співіснування між народами та дискредитуючи міжнародне право", - наголосив Папа Франциск.

Він також звернувся до всіх, віруючих і невіруючих.

"Ісус навчив нас, що на диявольські напосідання, на диявольське напосідання насильства слід відповідати Божою зброєю: молитвою та постом. Заохочую всіх провести 2 березня, в Попільну середу, день посту за мир. Особливо заохочую віруючих, аби в цей день вони наполегливо присвятили себе молитві та постові. Нехай же Цариця миру вбереже світ від безумства війни", - додав понтифік.

Раніше УНІАН писав, що Франциск поновив молитви за мир в Україні на тлі напруженої ситуації на російсько-українському прикордонні.

Вас також можуть зацікавити новини: