Макрон і Ле Пен претендують на пост президента Франції \ фото REUTERS

У Франції проходить другий тур президентських виборів, за пост глави держави борються чинний президент Еммануель Макрон і лідер ультраправої партії "Національне об'єднання" Марін Ле Пен.

Як повідомляється на сайті Департаменту правової та адміністративної інформації Франції, виборчі дільниці відкрились о 8:00 за місцевим часом і закриються о 19:00. У великих містах проголосувати можна до 20:00.

Результати перших екзит-полів можна очікувати після закриття виборчих дільниць. А офіційні підсумки виборів будуть оголошені Конституційним судом 27 квітня.

Відео дня

Згідно з результатами останніх соцопитувань, Макрон заручився підтримкою 57,5% респондентів, Ле Пен – 42,5%.

У країні з населенням близько 67 млн осіб правом голосу володіє 48,7 млн виборців. Президента Франції обирають загальним прямим голосуванням на 5 років. Пост глави держави не можна займати більше двох термінів поспіль.

Як повідомляв УНІАН, 10 квітня у Франції пройшов перший тур президентських виборів. Крім Макрона і Ле Пен, в ньому брали участь екс-публіцист праворадикального спрямування, глава руху "Реконкіста" Ерік Земмур, кандидат від правоцентристської партії "Республіканці" Валері Пекресс, лідер лівої партії "Нескорена Франція" Жан-Люк Меланшон, представник партії "Європа - Екологія - "Зелені" Яннік Жадо, а також мер Парижа Анн Ідальго від Французької соціалістичної партії.

Вранці 11 квітня стало відомо, що за підрахунками 100% бюлетенів, наданих муніципалітетами Міністерству внутрішніх справ Франції, в першому турі виборів президента країни чинний глава держави Еммануель Макрон посів перше місце. За нього проголосували 27,6% виборців.

Його найближча конкурентка лідер ультраправої партії "Національне об'єднання" Марін Ле Пен набрала 23,41% голосів. Кандидат від "Нескореної Франції" Жан-Люк Меланшон посів третє місце з 21,95%. Решта кандидатів набрали менше 10%.

Таким чином, у другий тур вийшли Макрон і Ле Пен.

Вас також можуть зацікавити новини: