Байдена підтримує переважно люди похилого віку / фото REUTERS

Кандидат у президенти США Джо Байден впевнено випереджає свого суперника Дональда Трампа у передвиборчій гонці.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на результати опитування телеканалу CNN.

Згідно з опитуванням, за чинного президента готові віддати свій голос 41% виборців, а за Байдена – 57%. Тобто розрив між кандидатами за місяць до виборів становить 16 процентних пунктів.

Відео дня

Причому Байдена переважно підтримують люди похилого віку, які на минулих виборах підтримали Трампа. 60% американців старше 65 років готові голосувати за Джо Байдена і тільки 39% - за Дональда Трампа.

В опитуванні CNN, яке було проведено з 1 по 4 жовтня, взяв участь 1001 потенційний учасник голосування на виборах. Статистична похибка становить плюс-мінус 3,6%.

Читайте такожБайдену запропонували експериментальні ліки від COVID-19, які отримав Трамп

Вибори в США

  • Вибори президента США мають відбутися 3 листопада. 74-річний Дональд Трамп боротиметься з майже 78-річним Джозефом Байденом.
  • Байден і Трамп повинні були дебатувати тричі, ще в одних дебатах повинні були взяти участь кандидати на віце-президенти. Президентські дебати були заплановані на: 29 вересня – в Клівленді, штат Огайо; 15 жовтня – в Майамі, штат Флорида; 22 жовтня – в Нешвіллі, штат Теннессі. Віце-президент Майк Пенс і сенатор Камала Харріс зустрінуться 7 жовтня в Солт-Лейк-Сіті, штат Юта.
  • Після першого раунду дебатів Трампа і Байдена комісія з президентських дебатів США заявила, що розглядає можливість внести зміни в порядок проведення двох наступних дебатів кандидатів у президенти.
  • Після дебатів 29 вересня у Трампа і його дружини Меланії діагностували коронавірус.