Джо Байден є головним конкурентом Трампа на майбутніх виборах президента / REUTERS

Американський президент Дональд Трамп заявив, що в разі перемоги на виборах демократа Джозефа Байдена, якого він називає "сонним Джо", США стануть "нудною соціалістичною країною".

Трансляцію виступу Трампа вели американські новинні телеканали.

Виступаючи в штаті Міннесота, Трамп розкритикував телекомпанію Fox News, яка нібито симпатизує Байдену.

Відео дня

Читайте такожРозвідка США вважає, що РФ працює на дискредитацію Байдена

«І знаєте, що станеться, якщо ми не виграємо? У них (телекомпанії Fox - ред.) все піде прахом, як і у всіх інших ЗМІ... Ніхто не захоче висвітлювати сонного Джо. Ми отримаємо дуже нудну соціалістичну країну", - сказав Трамп.

При цьому американський лідер знову назвав Байдена "маріонеткою лівих екстремістів". На думку президента США, в разі перемоги Байден "знищить нинішнє безпрецедентне відновлення економіки" США.

Вибори президента США 2020

  • Президентські вибори у США 2020 року відбудуться у вівторок 3 листопада, і стануть 59-ми виборами президента США. Переможець має приступити до виконання обов'язків в січні 2021 року.
  • Основними конкурентами вважаються демократ Джо Байден і Дональд Трамп, який представляє Республіканську партію.
  • Наприкінці липня президент США Дональд Трамп закликав перенести вибори глави держави, призначені на листопад 2020 року, через можливі фальсифікації у зв’язку з голосуванням поштою. Наступного дня він пояснив, що мав на увазі й додав, що не планує змінювати дату виборів.
  • Передвиборний з'їзд Республіканської партії США, котрий запланований на 21-24 серпня, і на якому мають оголосити Дональда Трампа кандидатом в президенти, вперше в новітній історії відбудеться в закритому для представників ЗМІ режимі.