Союзника Російської Федерації звинуватили у допомозі з паралельним експортом товарів, які країни ЄС заборонили до прямих поставок / фото Depositphotos

Вірменія допомагає Росії обходити санкції Європейського Союзу, про що свідчить різке зростання експорту продукції з країн ЄС до Вірменії з початку російсько-української війни.

Про це написав головний економіст Інституту міжнародних фінансів (IIF), колишній головний валютний стратег Goldman Sachs і старший економіст Міжнародного валютного фонду Робін Брукс в соцмережі Х (колишня Twitter).

"Ви повинні задатися питанням, що відбувається в ЄС. Вторгнення Путіна в Україну - це велика загроза всьому, за що виступає ЄС. Але є безліч прикладів, подібних до цього: експорт ЄС до Вірменії зріс на 200% з моменту вторгнення. Ці товари йдуть в Росію і допомагають Путіну. А що робить Брюссель?"- поставив риторичне запитання економіст.

Відео дня

Він також прикріпив до повідомлення графік, на якому демонструється вибухове зростання експорту до Вірменії - він практично повністю збігається з початком путінського вторгнення в Україну. Виходячи з даних графіка, поставка товарів з країн Євросоюзу до Вірменії починаючи з березня 2022-го року зросла в 4-5 разів. Також удвічі збільшився експорт в країну з Китаю, одного з союзників Росії.

Вірменія допомагає РФ обходити санкції, куди дивиться Брюссель? - експерт

Раніше від допомоги Росії в обході санкцій США застерегли Туреччину. Причиною гніву американської адміністрації стало те, що торгівля Туреччини з Росією за останній рік різко зросла, незважаючи на експортний контроль, покликаний перекрити потік електроніки та інших комерційних товарів, необхідних Кремлю для підтримки своїх військових зусиль.

Вас також можуть зацікавити новини: