Путін виступив на параді в Москві / скріншот

Виступ російського диктатора Путіна на параді в Москві свідчить про його підготовку до "відступу".

Таку думку висловив в ефірі "Радіо НВ" німецький журналіст, автор книги "Путінократія" Борис Райтшустер.

За словами журналіста, промова Путіна була традиційно наповнена брехнею, проте по ній можна простежити деякі зміни в риториці.

Відео дня

"Раніше говорив, що Україну від фашистів звільняє, Україна нападе, а тепер вже виявляється зовсім інші цілі були тут. У всьому цьому був винен Захід І все. Все, як завжди, але дуже важливо, що немає мобілізації, і що він все-таки, мені здається, що він зрозумів вже, що щось не так йде, і що він залишив собі такий похід до заднього виходу. Я боявся, що це буде більш войовничо, що це буде зараз повна мобілізація, і ми дійдемо до остаточної перемоги. Але, може, хоч якось він зрозумів, що варто все-таки виходити. Я сподіваюся, але, звичайно, не можна сказати, що це стовідсотково", - сказав Райтшустер.

Він зазначив, що раніше Путін заявляв про "звільнення від фашистів всієї України", а зараз говорить тільки про схід нашої країни.

"Тобто, це все-таки вербально крок назад. Але треба враховувати, що Путін чекіст, як я кажу, це може бути знову черговий обман. Може, він пильність хоче якось притупити. Тобто, ось це треба завжди враховувати. Але все одно швидше за все він готує такий шлях до відступу, що не точно означає, що він буде йти цим шляхом, але шлях він собі готує - це так. Це або знову черговий фокус, або обман, ми ще не знаємо", - говорить він.

"Все життя його політика будується на обмані, на тому, щоб ніхто не здогадався, і щоб він все-таки по-іншому робив, ніж очікують. І на Заході ще багато хто досі цього не розуміє. Але зараз розуміють більше, ніж раніше, звичайно. Це тільки після настання. Але якби розуміли раніше, може бути, не дійшло б до цієї агресії", - резюмував експерт.

Напередодні керівник американської розвідки повідомив, що Путін готується до затяжної війни в Україні.