Віталій Шкляров / фото: day.gudkov.ru

У Білорусі затримано відомого російського політтехнолога Віталія Шклярова.

Про це повідомляє БЕЛТА.

За версією спецслужб, він консультував адміністратора груп в різних соціальних мережах, об'єднаних загальною назвою "Країна для життя". За однією з версій, група працювала під зовнішнім управлінням російського піар-фахівця. І цьому є підтвердження.

Відео дня

"Віталій Шкляров - відомий політтехнолог. Як і Тіхановський - уродженець Гомеля. Широко відомий у вузьких колах. Його ще іноді називають "сірим кардиналом політичних кампаній". З відкритих джерел відомо, що працював у передвиборчому штабі Ангели Меркель, Барака Обами, тренував штаби кандидатів у сенатори. У Росії працював з командою Ксенії Собчак. Неодноразово з різних майданчиків коментував політичну ситуацію в Білорусі і контролював політичну активність Сергія Тіхановського", - зазначили в ефірі.

Читайте такожЗатримання бойовиків "Вагнера": Білорусь перекидає додаткове військо на кордон з РФ

Нагадаємо, вчора в Білорусі затримали 32 бійців російської приватної військової компанії "Вагнера". У білоруських правоохоронних органах заявили, що бійці ПВК прибули для дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії в країні.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав ситуацію надзвичайною подією і захотів від Росії пояснень.

При цьому у Держдумі РФ вважають, що інцидент не вплине на відносини з Білоруссю.

Зазначимо, прикордонники Білорусі посилять оперативне прикриття державних кордонів після затримання бійців ПВК "Вагнера", посилять контроль і на кордоні з РФ.