Израїль розбомбив колону палестинських біженців / фото ua.depositphotos.com

Армія Ізраїлю завдала удару по колоні біженців з Гази, які намагалися евакуюватися на південь в напрямку кордону з Єгиптом. Загинули кілька десятків людей, повідомляє The Washington Post.

Журналісти стверджують, що змогли підтвердити справжність відео, на якому показано наслідки смертоносного удару вздовж головної магістралі Гази в п’ятницю. Міністерство охорони здоров’я Палестини, розташоване в Газі, стверджує, що через цю атаку загинули десятки та було поранено понад 200 людей.

На відео, знятому вздовж дороги Салах Аль-Дін, показано тіла, зокрема кількох маленьких дітей, розкидані вздовж дороги на тлі охоплених вогнем автомобілів. На північній стороні дороги тіла лежать серед особистих речей, зокрема велосипеда, на бортових причепах, прикріплених до вантажівки.

Відео дня

Евакуація з населення з Гази

Як писав УНІАН, пізно ввечері в четвер Ізраїль наказав 1,1 мільйону жителів півночі Сектора Газа евакуюватися протягом 24 годин. У п’ятницю ізраїльські військові розкидали листівки над містом Газа, в яких закликали жителів "негайно евакуюватися з дому та йти на південь".

ХАМАС закликав палестинців ігнорувати наказ про евакуацію. За свідченнями деяких очевидців, бойовики угруповання перешкоджають евакуації, навіть силою змушуючи людей залишатися в своїх домівках.

Вас також можуть зацікавити новини: