У Румунії знову виявили уламки російського дрона / фото ua.depositphotos.com

Вертоліт Військово-Повітряних сил Румунії, ймовірно, виявив уламки безпілотника, схожого на ті, якими російські окупанти били по Ізмаїльському району Одеської області в ніч на 13 вересня.

Як повідомило Міністерство оборони країни, уламки виявлені в районі міст Нуферу і Вікторія в Тульчинському повіті. "Екіпаж вертольота IAR 330 Puma виявив фрагменти, які можуть належати безпілотнику. Вони розлетілися на десятки метрів", - йдеться в повідомленні

На місці виявлення уламків вже працює спецгрупа для розслідування та експертизи.

Відео дня

При цьому прем'єр-міністр країни Марчел Чолаку закликав заспокоїти населення і підкреслив, що Румунія не зазнає нападу і немає ніякої небезпеки. Він запевнив, що ситуація під контролем і, що це нормально, коли держава вживає певних заходів, передає Digi24.ro.

"На нас ніхто не нападає, люди добрі. Давайте заспокоїмо населення, тому що ми всі божеволіємо", - сказав Чолаку.

Фрагменти російських безпілотників в Румунії

До теперішнього часу в Румунії виявляють фрагменти російських безпілотників вже втретє. Вперше такий інцидент стався 4 вересня. Зокрема, румунське МЗС повідомили, що вночі в районі Ізмаїльського порту Російські дрони-камікадзе Shahed-136 впали і вибухнули на території Румунії. 

А в ніч на 13 вересня жителі прикордонних румунський селищ отримали повідомлення із закликом пройти в укриття через загрозу падіння уламків дронів.

При цьому, влада Румунії після цього вирішила посилити безпеку прикордонних з Україною територій.

Вас також можуть зацікавити новини: