Угорщина лякає світ ядерною війною / фото УНІАН

Європейські країни знаходяться за крок від того, щоб безпосередньо втрутитися в російсько-українську війну. Якщо це трапиться, світу буде загрожувати ядерна війна. Про це заявив лідер парламентської фракції правлячої в Угорщині партії "Фідес" Мате Кошич в ефірі однієї з угорських радіостанцій, пише Telex.

"Чим більше країн втягується у війну в Україні, тим швидше ми рухаємося до світової війни. А якщо буде світова війна, то це буде ядерна війна", - заявив він.

На думку Кошича, зараз ми знаходимося "за крок" від того, що західноєвропейські країни або сусіди України візьмуть безпосередню участь у війні своїми військами.

Відео дня

"А це саме те, чого, на нашу думку, слід уникати", - заявив депутат.

Війна в Україні - позиція Угорщини

Будучи членом ЄС і НАТО, Угорщина підтримала всі загальноєвропейські санкції, які були запроваджені проти Росії. Однак саме Угорщина була тим, хто робив все можливе, щоб ці санкції були якомога м'якшими і вводилися якомога пізніше.

Зокрема, Угорщина досі блокує запровадження санкцій проти російської атомної енергетики. І це попри участь "Росатому" в контрабанді підсанкційних товарів і захопленні Запорізької АЕС.

Також Угорщина виділяється із загальної маси європейських країн тим, що відмовляється допомагати Україні зброєю. Більше того, вона навіть забороняє іншим транзит своєї зброї, що відправляється Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: