У промовах Путіна немає ні слова про плани на подальше життя росіян / фото REUTERS

Російський журналіст Тимур Олевський розповів, що у президента РФ є плани на найближчі десять років і він не збирається відходити від влади. Однак тепер зрозуміло, що диктатор не буде починати ядерну війну.

Про це Олевський розповів у інтерв'ю для УНІАН.

Він прокоментував виступ Путіна на сесії дискусійного клубу "Валдай" під назвою "Мир після гегемонії: справедливість і Безпека для всіх". За словами журналіста, він би хотів, щоб цієї промови диктатора взагалі не існувало.

"Розраховувати на те, що виступ Путіна на Валдаї буде програмною заявою, яка вплине на майбутнє людей на довгі роки, зараз не доводиться. Не тому, що ми не розуміємо, скільки він буде при владі, а тому, що його промови стають все більш відірваними від реальності, вони не мають нічого спільного з тим, що люди побачать завтра - в магазинах, на війні. Кадиров, Пригожин і генерал Лапін ближче до прийняття рішень, ніж людина, яка в своїй голові багато що навигадував", - вважає журналіст.

Олевський також зазначив, що він звернув уваги на два моменти. За словами журналіста, Путін не планує починати ядерну війну, але все одно мріє "розділити" світ.

"Перший - це те, що у Путіна плани на найближчі десять років. Ядерна війна, ймовірно, скасовується, раз є плани на найближчі десять років. Другий важливий момент-це його заява про антиглобалізм. 20 років тому рух антиглобалістів здавався світовим опором мейнстріму – буржуазному, капіталістичному і, безумовно, шкідливому.Тепер стає зрозуміло, що є світ, який хоче об'єднуватися в одну спільну сім'ю народів з економічними ланцюжками, що гарантує відсутність воєн. І є божевільні, які хочуть, щоб світ був розділений. Путін у таких людей є лідером. Або він, піймавши цю течію і страх громадян, ними скористався. Дешево купив і підпорядкував моторошною ідеологією людей, у яких найменше грошей", - додав журналіст.

Він також вказав, що в промовах Путіна немає ні слова про плани на подальше життя росіян. Диктатор лише думає про війну, доля громадян РФ його мало хвилює.

"Не дуже зрозуміло, чи можна, дивлячись на цей виступ, якось планувати і прогнозувати політичне майбутнє самого Путіна. З одного боку зрозуміло, що найближчі десять років він планує провести в Кремлі. Він збирається жити довго і до кінця своїх днів бути президентом. Саме тенденції останніх кількох днів і тижнів: "є Путін, не чіпайте його, і люди, які займаються справами", наводить на думку, що всі його плани зараз залежать не від нього.Він пережив свою отруту як кобра у Кіплінга. Це не означає, що він став безпечним, тому що небезпечно все його оточення. Але саме він, як людина, політично пережив свою отруту", - резюмував Олевський.

Виступ Путіна на Валдаї: що наговорив диктатор

27 жовтня президент РФ виступив на на сесії дискусійного клубу " Валдай "під назвою"Мир після гегемонії: справедливість і Безпека для всіх". Там диктатор намагався розповісти про потуги російської дипломатії.

Також Путін потрапив в курйозну ситуацію, згадавши про" могутність російської дипломатії " щодо налагодження відносин з країнами Заходу і НАТО.

"Ми намагалися виср*ть відносини і з передовими країнами Заходу, і з НАТО", - заявив російський диктатор.

Вас також можуть зацікавити новини: