Експерт вказав на дивний момент в історії з заколотом Пригожина / скриншот

Військовий експерт, колишній речник Збройних сил України Владислав Селезньов вважає, що історія з так званим заколотом власника приватної військової компанії "Вагнер" Євгена Пригожина не так однозначна, як видається на перший погляд. Цей бунт ще матиме розвиток.  

"Цілком імовірно, що і такий варіант (стрес-тест, щоб виявити, хто за кого, – ред.) розвитку ситуації міг мати місце. Бо очевидно, що Євген Пригожин входив до ближнього кола оточення Володимира Путіна, фактично з його рук Путін годувався, відповідно, Євген Пригожин є бенефіціаром певних процесів, пов’язаних із бізнесом Путіна на території Африканського континенту, Сирійської Арабської Республіки, тому такий варіант не можна виключати", – зауважив експерт в ефірі телеканалу FREEДОМ.

За словами Селезньова, Путін — досить недовірлива і мстива людина, тому навряд чи він закрив би очі на такий демарш Пригожина, якби певні елементи цього процесу не були в деякій мірі прийняті Путіним.

Відео дня

"Подивимося, як далі рухатиметься ця історія. Але те, що Пригожин живий, – вочевидь, навіює на думку, що не все так однозначно в цій історії, і що Володимир Путін має певні плани, щонайменше на найближчу перспективу, щодо Пригожина", – резюмував він.

Заколот Пригожина: що відбувалося в Росії

23 червня Євген Пригожин заявив, що по позиціях ПВК "Вагнер" завдали удару кадрові війська РФ. Він оголосив "Марш справедливості". Вже вранці 24 червня "вагнерівці" були в Ростові та фактично взяли місто під контроль.

Протягом дня найманці Пригожина дісталися до Московської області, але за 200 кілометрів від Москви той раптово вирішив розвернути колону з військовою технікоюпісля перемовин з Лукашенком. 

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов, коментуючи ці події, висловив думку, що Пригожин не є самостійною фігурою. Насправді ж за ним стоять люди в погонах, мета яких – змінити керівництво Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: