Байден звинуватив Трампа в розрущенні міграційної системи / фото ua.depositphotos.com

Президент США Джо Байден знайшов винного в тому, що в країні не працює міграційна система. Він заявив, що до цього призвела політика Дональда Трампа, який зараз заважає прийняти двопартійну угоду про допомогу США Україна.

"Імміграційна система була зламана. І давно пора її виправити. Саме тому кілька місяців тому я доручив своїй команді почати переговори з двопартійною групою сенаторів, щоб серйозно і остаточно виправити нашу імміграційну систему. З березня вони саме цим і займаються. Сенатори Ленкфорд, Мерфі та Сінема працювали цілодобово, у свята та вихідні. Результатом всієї цієї напруженої роботи стала двопартійна угода, яка являє собою найсправедливіші і гуманні реформи в нашій імміграційній системі за довгий час, а також найжорсткіший набір реформ з охорони кордону за всю історію", - заявив американський лідер під час прес-конференція.

При цьому він вказав, що цей документ не буде винесено на розгляд Сенату і в цьому винен Трамп.

Відео дня

"Тому що Дональд Трамп вважає, що це погано для нього з політичної точки зору. Тому що його не турбує, чи допоможе це країні, його це не цікавить. Він вважає за краще використовувати це питання як зброю, а не вирішувати його. За моїми відомостями, за останні 24 години він не зробив нічого, крім як звернувся до республіканців в Палаті Представників і Сенаті, погрожуючи їм і намагаючись залякати, щоб вони проголосували проти цієї пропозиції. Схоже, вони поступаються. Чесно кажучи, вони зобов'язані перед американським народом проявити мужність і зробити те, що буде правильним", - підсумував Байден.

Він додав, що якщо законопроект щодо підтримки України не буде підтриманий, то це тільки гратиме на руку Путіну.

"Підтримка цього законопроекту - це протидія Путіну. Якщо ми не зупинимо його зараз, то він не зупиниться на Україні і загрози для США і союзників зростуть. Якщо не підтримати цей законопроект, то це означає покинути страждаючих людей", - продовжив американський президент.

Допомога США Україні - останні новини

Сенат США погодив проект закону про допомогу Україні. Згідно з документом, на підтримку Києву хочуть виділити 60,1 мільярда доларів.

Згодом сенатори розкритикували проект закону про допомогу Україні. За словами спікера Майка Джонсона, документ "помре після прибуття", якщо потрапить до Палати представників.

Вас також можуть зацікавити новини: