Піонтковський пояснив, чому Орбан дотримується проросійської позиції / фото УНІАН, Анастасія Сироткіна

Політолог і публіцист Андрій Піонтковський пояснив, чому премʼєр-міністр Угорщини Віктор Орбан підтримує політику російського диктатора Володимира Путіна і дотримується проросійської позиції. За його словами, ще в молоді роки політика завербували радянські спецслужби. 

Як зауважив Піонтковський в ефірі телеканалу FREEДОМ, подібна поведінка Орбана ображає пам’ять героїв збройного повстання в Угорщині проти сталінського режиму, яке вібулося восени 1956 року. Тоді його придушили радянські війська.

"Існування такого мерзотника, як Орбан, на посаді прем’єр-міністра ображає пам’ять героїв угорського повстання. У Європейського Союзу є певні важелі. Не відразу виключення з Європейського Союзу. Угорщина продовжує користуватися величезними фінансовими субсидіями Брюсселя", – додав він. 

Відео дня

За словами політолога, факт того, що Орбан був завербований радянськими спецслужбами, підтверджується активною взаємодією угорського політика із Путіним.

"Походження ось цього путінізму – Орбан ще в молоді роки був завербований радянськими спецслужбами за допомогою російсько-українського бандита Семена Могилевича (російський і український учасник організованих злочинних спільнот, – ред.), який платив йому великі гроші. Про нього все дуже добре відомо", – резюмував він.

Скандальні заяви Віктора Орбана

23 жовтня прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що членство його країни в ЄС можна порівняти із радянською окупацією країни. Ці слова чиновника пролунали у річницю придушення радянськими військами революції 1956 року.

Віце-президент Європейської Комісії, Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель наголосив, що Угорщину ніхто не зобовʼязує бути членом ЄС. 

Кількома днями раніше Орбан зустрівся в Китаї з президентом РФ Володимиром Путіним. Під час неї він назвав війну, розвʼязану Росією проти України, "військовою операцією". 

Вас також можуть зацікавити новини: