Печиво можна вирізати будь-якої форми / фото ua.depositphotos.com

Імбирне печиво традиційно асоціюється з холодною порою року. Воно легко готується і наповнює дім неймовірним ароматом.

Як пише Еxpress, за цим рецептом виходить 25 одиниць печива. Для цього потрібні такі інгредієнти:

  • кава - 30 мл;
  • вершкове масло - 175 г;
  • цукор - 175 г;
  • яйця - 2 шт.;
  • борошно - 450 г;
  • розпушувач - 2 ч.л.;
  • мелений імбир - 1 ст.л.;
  • суміш спецій для імбирного печива - 1 ч.л.

Для початку розігрійте духовку до 180°C/газова позначка 4. Збийте вершкове масло та цукор, додайте каву і збиті яйця. Всипте просіяне борошно, розпушувач, мелений імбир і спеції.

Відео дня

Виверніть з миски і замісіть тісто. На це піде близько п'яти хвилин. Далі потрібно загорнути тісто в харчову плівку і дати відпочити 30 хвилин. Помістіть тісто між промасленим пергаментом і розкачайте. Наріжте печиво довільної форми.

Випікайте на деко в духовці протягом 10 хвилин, потім вийміть і покладіть на решітку для охолодження. За бажанням можете прикрасити глазур'ю.

Що ще смачного приготувати

Осінь приносить з собою чудові сезонні рецепти ароматної випічки. Пиріг з яблуком і корицею поєднує в собі два найактуальніші смаки цієї пори року у вологий та розсипчастий десерт. 

Також варто спробувати приготувати вологий та ніжний кекс. Цей десерт виходить насиченим, з хрусткими горіхами та теплим ароматом спецій.

Шоколадний торт з мандаринами також гарно підійде на осінньо-зимовий період.

Вас також можуть зацікавити новини: