
Імбирне печиво традиційно асоціюється з холодною порою року. Воно легко готується і наповнює дім неймовірним ароматом.
Як пише Еxpress, за цим рецептом виходить 25 одиниць печива. Для цього потрібні такі інгредієнти:
- кава - 30 мл;
- вершкове масло - 175 г;
- цукор - 175 г;
- яйця - 2 шт.;
- борошно - 450 г;
- розпушувач - 2 ч.л.;
- мелений імбир - 1 ст.л.;
- суміш спецій для імбирного печива - 1 ч.л.
Для початку розігрійте духовку до 180°C/газова позначка 4. Збийте вершкове масло та цукор, додайте каву і збиті яйця. Всипте просіяне борошно, розпушувач, мелений імбир і спеції.
Виверніть з миски і замісіть тісто. На це піде близько п'яти хвилин. Далі потрібно загорнути тісто в харчову плівку і дати відпочити 30 хвилин. Помістіть тісто між промасленим пергаментом і розкачайте. Наріжте печиво довільної форми.
Випікайте на деко в духовці протягом 10 хвилин, потім вийміть і покладіть на решітку для охолодження. За бажанням можете прикрасити глазур'ю.
Що ще смачного приготувати
Осінь приносить з собою чудові сезонні рецепти ароматної випічки. Пиріг з яблуком і корицею поєднує в собі два найактуальніші смаки цієї пори року у вологий та розсипчастий десерт.
Також варто спробувати приготувати вологий та ніжний кекс. Цей десерт виходить насиченим, з хрусткими горіхами та теплим ароматом спецій.
Шоколадний торт з мандаринами також гарно підійде на осінньо-зимовий період.