Пропускной пункт ”Гоптовка”, Харьковская область

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час прес-конференції сказав голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, говорячи про міри, які приймаються у зв’язку з напруженою ситуацією на україно-російському кордоні.

«Кількість особового складу нашого прикордонного загону збільшена у три рази. Всі необхідні заходи щодо прикриття кордону Харківська область виконала вчасно. Проблем у нас із рухом техніки не було ніяких. І від Міністерства оборони до нашої області претензій нема», - сказав Балута.

Відео дня

Читайте такожУкраїна посилила режим на кордоні з Кримом - Ярема

У свою чергу заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома додав, що україно-російський кордон зараз укріплений «щільно, як ніколи».

«Нами були виконані дзеркальні адекватні заходи як щодо концентрації збройних сил в районі кордону Харківської області, який складає 315,5 км, так і посилені були прикордонні наряди. На даний момент можу сказати, що кордон прикритий щільно, як ніколи», - сказав він.

Хома зауважив, що щодоби на територію України тільки на ділянці Харківського прикордонного загону в країну не пропускаються понад 100 громадян Російської Федерації.

Читайте такожНа Чернігівщині прикордонники з різних причин щодня не пропускають в Україну 5-10 росіян

«За два тижні по всій території україно-російського кордону було повернуто більше 3,5 тис громадян РФ. На харківській ділянці ці цифри становили 100, 120, 130 осіб на добу. Причини повернення: це особи, які намагалися провезти на територію країни заборонені предмети, провозили військову форму, спецзасоби, провозили деталі від зброї», - сказав Хома.

Віце-губернатор також зауважив, що незважаючи на вжиті заходи, «на даний момент кордон і прикордонна служба працює в штатному режимі, всі 18 пунктів пропуску».