УНІАН

Про це повідомляється на офіційному сайті глави держави.

"Рішення буде прийнято тоді, коли настануть конституційні підстави, а їх час, як відомо всім, припадає на День незалежності", - вважає Порошенко.

Президент також повідомив, що буде проводити консультації з фракціями та керівництвом Верховної Ради щодо цього питання.

Відео дня

"У своїх рішеннях я буду керуватися прагненням українського народу, а він вимагає перезавантаження, вимагає люстрації. Вибори є найкращою формою люстрації", - підсумував глава держава.

Крім того, за словами Порошенка, підтримка народом проведення виборів у Верховну Раду перевищує 80%.

"Ми виконуємо те, чого хоче народ", - підсумував глава держави.

Як повідомляв УНІАН, 24 липня голова Верховної Ради Олександр Турчинов оголосив про припинення діяльності коаліції "Європейський вибір".

За словами Турчинова, на пленарному засіданні ВР фракції “УДАР” і “Свобода” заявили про вихід із коаліції та подали відповідні документи з особистими підписами, які підтверджують рішення народних депутатів. Крім того, за його словами, ще 19 народних депутатів подали заяви про вихід із коаліції.

Читайте такожПорошенко пообіцяв українцям дострокові парламентські вибориФракції "УДАР" і "Свобода" оголосили про вихід із коаліції, щоб дати підстави президенту розпустити нинішній парламент і призначити нові вибори. Як відомо, відповідно до Конституції, якщо впродовж 30 днів не буде створена нова коаліція, це дає підстави президенту розпустити парламент.