Україна ні на крок не відходить від Мінського протоколу / Фото УНІАН

Інформація щодо узгодженого розмежування між Україною і «ДНР» є передчасною і такою, що не відповідає дійсності. 

Про це у коментарі УНІАН повідомив спікер АТО Владислав Селезньов.

За його словами, документ не може вважатися підписаним, доки до нього висловлюються «особливі позиції». 

Відео дня

«Інформація щодо узгодженого розмежування сторін є передчасною та такою, що не відповідає дійсності. Документ не може вважатися підписаним, доки до нього висловлюються «особливі позиції», - сказав речник.

«Ми ні на крок не відходимо від Мінського протоколу та Меморандуму і діємо виключно в їхніх рамках», - запевнив Селезньов.

Читайте такожНовий губернатор Донеччини готовий до переговорів із так званою «ДНР»

Як повідомляв УНІАН, раніше телеканал «Дождь» розповсюдив інформацію про те, що Селезньов підтвердив підписання угоди про створення лінії розмежування між Україною і «ДНР».

«Так, насправді, такий документ підписаний. Є тристороння група, яка працює, і завданням якої є створення всіх необхідних умов для розмежування сторін, які беруть участь у конфлікті», - цитує спікера АТО телеканал. 

У повідомленні йшлося про те, що «до складу цієї контактної групи входять представники України, Росії, а також моніторингова місія ОБСЄ, в тому числі, учасниками процесу створення розмежувальної лінії є представники "ЛНР" і "ДНР". Відомо, що вчора проводилися відповідні переговори, підписано документ».

Раніше про підписання цієї угоди повідомляв голова «Донецької народної республіки» Олександр Захарченко.

В РНБО України цю заяву спростували.