Муженко / Фото УНИАН

Про це він сказав в інтерв’ю УНІАН.

«Ми представляємо нашим партнерам на різних рівнях документальне підтвердження присутності російських військ і говоримо про загрози Україні не тільки з південно-східного напрямку, не тільки Донбасу, а взагалі, і на сьогодні ці загрози достатньо серйозні. Не правильно розуміти, що загроза військового характеру Україні існує тільки на Донбасі. Ні», - зазначив Муженко.

Читайте такожСитуація на Донбасі загострилася, але "серйозних активних дій" не очікується – Муженко

Відео дня

Начальник Генштабу пояснив, що, зокрема, в Криму «нарощується військова присутність, вдосконалюється інфраструктура, проводяться навчання, розгортаються нові військові частини і нові бази на Сході – в районі Богучара, Воронежа, Смоленська (територія Росії) формуються потужні об’єднання».

«Є низка серйозних загроз не тільки на південно-східному, а й на інших напрямках», - наголосив він.

За словами Муженка, на сьогодні розглядається кілька сценаріїв, в тому числі і «можливість широкомасштабної агресії щодо України».

«І ми до цього готуємося, ми відпрацьовуємо відповідні плани, проводимо підготовку військ, відновлюємо озброєння і таке інше. Це дуже поганий сценарій, але ми змушені, ми повинні його розглядати, опрацьовувати, проводити відповідні навчання для адекватного реагування на цю загрозу», - підкреслив начальник Генштабу.

Читайте такожЛуценко заявляє, що разом зі слідчими вивчить матеріали по Іловайську

Говорячи про російську присутність на Донбасі, Муженко повідомив, що загальна цифра становить «приблизно 40 тисяч всіх разом: найманців та приблизно 6-7 тисяч військовослужбовців регулярних російських збройних сил».

Повний текст інтерв’ю можна прочитати на сайті УНІАН.