Реконструкція бою між УПА та НКВС / Фото УНІАН

За даними організації, у довіднику подано короткі дані про 39 950 співробітників НКВС, які отримали спеціальні звання системи держбезпеки з моменту їх введення в 1935 р. до початку 1941 р. Особливо пильну увагу приділено часу з осені 1935 р. до середини 1939 р. – у довідник увійшли практично всі, кому спецзвання було присвоєно в цей період.

Читайте такожУ Польщі вандали осквернили пам'ятник воїнам УПА (фото)

Як повідомляється на сайті організації, попередня версія довідника була видана в травні 2016 р. на CD. До моменту розміщення довідника в інтернеті зміни і доповнення внесено приблизно в 4500 біографічних довідок.

Відео дня

Згідно з повідомленням, головним джерелом відомостей для довідника стали накази НКВС СРСР по особовому складу. У довіднику наведено номери і дати наказів про присвоєння спецзвання і про звільнення з НКВС, відомості про займану на момент звільнення посаду, а також інформація про отримані державні нагороди і про нагородження знаками «Почесний працівник ВЧК-ДПУ».

Крім цього, інформацію з наказів доповнено біографічними даними з інших джерел – в першу чергу, про загиблих і зниклих безвісти у роки Великої Вітчизняної війни, а також про тих, що зазнали репресій.