Скриншот

Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Зазначається, що ГУР МОУ продовжує цілеспрямовано збирати факти щодо участі військовослужбовців збройних сил Російської Федерації у воєнних злочинах на тимчасово окупованих територіях сходу України для подальшої передачі доказової бази визначеним порядком до Міжнародного кримінального суду, а також відстежувати їх подальшу діяльність та переміщення після повернення до Росії.

Читайте такожРозвідка викрила чергового російського генерала на Донбасі, який приховав від керівництва втрату БПЛА (фото)

Відео дня

Інформація щодо російських військовослужбовців, які підозрюються у скоєнні воєнних злочинів на території України, регулярно передається українською стороною країнам-членам ЄС та НАТО, у т.ч. з метою розширення "санкційного" списку, наголосили у відомстві.

В управлінні розвідки зауважили, що було встановлено нинішні місця проходження служби та посади кадрових російських генералів, які у 2014-2015 роках брали безпосередню участь у збройній агресії Росії проти України на командних посадах у 2-му армійському корпусі (Луганськ) ЗС РФ: генерал-майор Сергій Кузовлєв, який з кінця 2014 р. до весни 2015 р. командував 2-м АК, після повернення до Росії, у липні 2015 р., був призначений на посаду командувача 20-ї Армії (м.Воронеж) Західного ВО (м.Санкт-Петербург) ЗС РФ; генерал-лейтенант Сергій Юдін, який у 2015 р. командував 2-м АК, повернувся на посаду начальника організаційно-мобілізаційного управління Західного ВО.

Крім того, це генерал-майор ЗС РФ Олег Цеков, який з кінця 2014 р. до весни 2015 р. командував 2-ю окремою мотострілецькою бригадою (Луганськ) 2 АК ЗС РФ, і повернувся на посаду командира 200-ї окремої мотострілецької бригади (н.п.Печенга, Мурманська обл.) Берегових військ Північного флоту ВМФ РФ. За виконання злочинних наказів воєнно-політичного керівництва Росії на тимчасово окупованих територіях сходу України указом президента РФ від 21 лютого 2015 р. він отримав військове звання "генерал-майор".