Полиция задержала журналистку за критику в адрес Эрдогана / Фото nrc.nl

Як передає РБК, вона провела в поліцейській ділянці 16 годин. Її звільнили під підписку про невиїзд, зобов'язавши двічі на тиждень відмічатися в поліцейській ділянці.

Раніше журналістка написала колонку в газеті Metro, де різко розкритикувала чинного президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана. Згодом окремі уривки зі статті вона поширювала в Twitter.

У статті йдеться, серед іншого, і про документ, в якому турецьке консульство в Роттердамі закликає нідерландських турків повідомляти про будь-якому образі глави Туреччини Ердогана в нідерландських соціальних мережах.

Читайте такожТурецька поліція затримала 20 осіб за зв'язки з опозиційним проповідником Гюленом

Як повідомляв УНІАН, 22 квітня суд у Стамбулі звільнив чотирьох турецьких академіків, яких відправили у в'язницю за звинуваченням у поширенні терористичної пропаганди. Турецькі власті затримали вчених в березні, після того, як вони публічно зачитали декларацію із закликом до завершення операції і забезпечення врегулювання конфлікту з курдами на південно-сході країни. Всього петицію підписали більше ніж 2000 вчених. Пізніше президент Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що тим, хто підписав петицію, доведеться заплатити певну ціну за їх "зраду".