30 травня, о 10:00, за адресою: проспект Петра Григоренка, 43 відбудеться спільний захід Київводоканалу та компанії  «МЕТРО Кеш енд Кері Україна», на якому можна побачити роботу локальних очисних споруд, які очищують стоки перед їх скидом у систему міської каналізації. 

У минулому році Київводоканалом було ліквідовано майже 10 тисяч засмічень, а це - 30 кожного дня. Було ліквідовано 90 великих поломок та було витягнуто близько 9! тон жирів.  Майже третина колекторів Києва знаходиться у аварійному стані.

Постійні засмічення та пориви колекторів можуть стати причиною виливу на поверхню стоків, у складі яких – шкідливі та небезпечні для життя та довкілля речовини.

Відео дня

Одним із чинників такої ситуації є нехтування Державними будівельними нормами В.2.2-25:2009, згідно з якими у кожному закладі масового харчування мають бути встановлені локальні очисні споруди, а також Правилами прийому стічних вод.

Соціально-відповідальною компанією, яка може слугувати прикладом для інших, є компанія «МЕТРО Кеш енд Кері Україна», яка встановила локальні очисні споруди у приміщеннях роботи з рибо- та м'ясопродуктами, а також кафе, що розташоване в будівлі. Це дієве рішення, яке допомагає урятувати каналізаційну мережу та сприяє нормалізації екологічної ситуації у місті.

На заході будуть присутні: заступник директора Департаменту екологічного нагляду ПрАТ «АК «Київводоканал» Гуменюк Олександр Валентинович, директор ТЦ METRO Позняки Бурсаков Сергій, начальник Інформаційного управління ПрАТ «АК «Київводоканал» Яковлєва Вікторія Олександрівна.

Акредитація представників ЗМІ проводиться за телефоном +38 (097) 760-47-49 (Viber), або за адресою електронної пошти:kvk.press@gmail.com і триватиме до 9:00 30 травня.

Для акредитації потрібно вказати ім’я та прізвище журналіста (оператора), номер контактного телефону журналіста, e–mail.