Київ. 19 серпня. УНІАН. Вартість реєстраційних послуг, що надаються ДАІ, буде істотно скорочена, заявила перший заступник глави Адміністрації Президента Ірина Акімова.

"Президентом ініційована масштабна перебудова та реформування у сфері автомобільних перевезень. Я тут мову веду, насамперед, про закон щодо скасування технічного огляду транспортних засобів. Крім цього планується, що найближчим часом необхідно суттєво скоротити вартість реєстраційних послуг, які надаються органами Державтоінспекції", - сказала Акімова.

Вона додала, що доручення президента щодо реалізації в Києві пілотного проекту буде виконано з використанням грузинського досвіду.

Відео дня

"Президент ініціює використання цього (грузинського) досвіду в Україні, і Київ, як місто, яке виявилося найбільш готовим до практичної реалізації цього питання, буде служити базовим пілотним майданчиком", - сказала Акімова.

Нагадаємо, сьогодні президент Віктор Янукович доручив забезпечити фінансування пілотного проекту зі створення центру Державної автомобільної інспекції МВС з надання послуг, пов'язаних із використанням автотранспортних засобів.

Для цього, на думку глави держави, необхідно розробити та затвердити план заходів щодо реалізації пілотного проекту зі створення зазначеного центру з надання послуг; виділити земельну ділянку в Києві для розміщення даного центру; створити офіційний веб-сайт центру з надання послуг, на якому необхідно розмістити докладну інформацію про перелік послуг та порядок їх надання.

ТСН