Мерилін Монро часто дотримувалася дієт, однак обожнювала морозиво "сандей" / Колаж УНІАН, фото wikipedia.org

Мерилін Монро - частина культової епохи кінематографа Голлівуду, яку зараз називають головним секс-символом та білявкою 20-го століття. 

Якось в одному з інтерв'ю ЗМІ Монро казала, що деякі люди з її оточення називали її звички у харчування "абсолютно дивними". До прикладу, вона любила розбивати яйця у підігріте молоко та цим снідати, називаючи це поживною стравою для "працюючої дівчини". Водночас Tastingtable зазначає, що кулінарні вподобання Монро були такими ж еклектичними, як і її ролі на великому екрані. На основі спогадів знайомих Монро та її особистих одкровень про їжу ЗМІ зібрали 14 страв та напоїв, які їй подобалися за життя. Серед них:

1. Морозиво "сандей". Це популярний американський десерт, яким Монро любила смакувати після занять з акторської майстерності в кафе-морозиво, розташованому в Беверлі-Хіллз. Як казала відома білявка, вона їсть достатньо білка впродовж дня, тому іноді може дозволити собі подібні слабкості. 

Відео дня

2. Яйця у молоці. Про це звичку ми вже згадували: Монро майже щоранку їла специфічний смузі, розбиваючи два яйця у чашку з підігрітим молоком.

3. Шматок червоного м'яса. Існує багато свідчень про те, що Монро любила їсти на обід один стейк, обираючи за гарнір овочі - 4 або 5 морквин. 

4. Страва-містерія. Це може когось здивувати, але іноді Монро витрачала чимало часу на приготування їжі. В одному з її блокнотів був знайдений рецепт страви з фаршу, який містив 18 інгредієнтів. Відомо, що там перераховувалися яловичина, яйця, куряча або індичина печінка, до того ж там був запис рецепта хліба на заквасці. Наразі досі не зрозуміло, як готувати цю містерію, і які етапи приготування містив рецепт Монро. ЗМІ зазначають, що цю страву однозначно можна назвати складною, але філософськи кажуть: "Немає сенсу лагодити те, що не можна зламати".

5. Відбивні з баранини. Хоча стейки часто були в  домашньому меню Монро, вона також доповнювала свій раціон іншими стравами з м'яса. Зазвичай баранину зірка купувала на ринку біля свого готелю.

6. Теплі пластівці. Ще одна страва з молоком, яку Монро іноді їла на сніданок.

7. Рисовий пудинг - один з найулюбленіших десертів Монро. ЗМІ зазначають, що секс-символ Голлівуду вміла його готувати.

8. Шампанське Dom Pérignon або Piper-Heidsiek. Як казала Монро, іноді вона випивала келих улюбленого алкоголю, як тільки прокидалася вранці. Також ЗМІ зазначають, що одного разу вона приймала ванну з шампанського, використавши для цього 350 пляшок. На честь її пристрасті навіть існує іменитий коктейль, в якому за основу використовують шампанське. 

9. Гоголь-моголь. Вже очевидно, що Монро любила пити яйця. Тож, якщо її сніданок міг початися з "білка в молоці", то на ніч зірка могла ще й випити яйця із цукром.   

10. Яловичина по-бургундськи. Ще одна важка страва, яка згадується у блокноті Монро. Це коли на пательні обсмажена яловичина тушкується з овочами в червоному вині.

11. Чилі. Зазначається, що Монро любила їсти цю страву у закладі Barney's Beanery в Лос-Анджелесі, і, на диво, ресторан досі відкритий і має в меню її улюблену позицію.

12. Ром з колою. Ще одна алкогольна слабкість Монро. Зірка любила пити цей коктейль в готелі Beverly Hills, в якому вона іноді зупинялася під час зйомок.

13. Кістковий бульйон. Ця страва відома своєю поживною цінністю, а Монро, як згадувалося з різних інтерв’ю зірки, віддавала перевагу саме поживним дієтам.

14. Шоколадне суфле. На жаль, закладу, в якому ласувала десертом Монро, вже не існує. Відомо, що зірка регулярно замовляла його в ресторані Romanoff's на Беверлі-Хіллз. Наразі ЗМІ не впевнені, чи їй подобалося шоколадне суфле загалом, чи лише у виконанні кухарів Romanoff's.

Гримучий коктейль Марка Твена

Тим часом відомий американський письменник Марк Твен, відомий романами про Тома Сойера та Гекльберрі Фінна, любив у вільний від роботи часи хильнути чогось міцного. Він міг тричі на день пити свій віскі-коктейль, вважаючи, що цим покращує травлення - рецепт дивись тут.

Вас також можуть зацікавити новини: