Дієтолог порадила приготувати цей салат, щоб підвищити споживання кверцетину / колаж УНІАН, фото Gabi Zaromskyte, ua.depositphotos.com

Дипломований дієтолог назвала продукти, що містять потужний антиоксидант, який може збільшити тривалість життя і запобігти старечій астенії. Більш того, ефект "продовження довголіття" підкріплений великим дослідженням з численними і тривалими періодами спостереження.

Як пише Express, Фрамінгемське дослідження серця (FHS), що почалося в 1948 році, було спрямоване на виявлення загальних факторів або характеристик, що сприяють серцево-судинним захворюванням.

Дослідницька група набрала 5209 чоловіків і жінок у віці від 30 до 62 років з міста Фремінгем, штат Массачусетс. Потім вона проводила великі медичні огляди та опитування способу життя кожні два-шість років протягом усього періоду дослідження.

Відео дня

Результати показали, що продукти, що містять кверцетин, є одними з найважливіших для профілактики старечої астенії (синдром, при якому людина відчуває слабкість, її вага знижується, зменшується м'язова сила, з'являються труднощі в пересуванні; ці симптоми пов'язують з віковими змінами, - УНІАН). 

"Кверцетин - це флавонол, різновид рослинного антиоксиданту, відомого своїм ефектом, що сприяє довголіттю. На кожні 10 міліграмів збільшення споживання флавонолів на день імовірність астенії знижувалася на 20%", - сказала Габі Заромскіте, ліцензований дієтолог і засновник компанії Holy Nutrition.

"Для порівняння, одне яблуко середнього розміру містить близько 10 мг флавонолів. Таким чином, згідно з даними, яблуко в день дійсно може позбавити від необхідності відвідування лікарів і запобігти низькій якості життя в літньому віці", - додала вона.

Якщо ви не любитель яблук, є цілий список інших продуктів, які можуть збільшити споживання кверцетину. Заромскіте рекомендує використовувати наступні варіанти:

  • цитрусові фрукти;
  • цибуля;
  • петрушка;
  • шавлія;
  • чай;
  • червоне вино;
  • оливки та оливкова олія;
  • виноград;
  • темні ягоди - вишня, ожина, чорниця і лохина.

Експерт зазначила, що ожина, вишня, чорниця та цибуля можуть добре поєднуватися з капустою, крес-салатом, нутом, тофу, петрушкою та кропом у салаті, що збільшує тривалість життя.

Дієтолог порадила поліпшити смак і користь цієї страви за допомогою заправки, приготовленої з соку одного апельсина, столової ложки оливкової олії і столової ложки винного оцту.

Як прожити довше - дослідження

Як повідомляв УНІАН, раніше вчені знайшли більше доказів, що середземноморський спосіб життя може бути ключем до здоров'я і довголіття. Дослідники з'ясували, що люди, які ведуть такий спосіб життя, приділяють час спілкуванню; відпочивають; фізично активні, дотримуються дієти, багатої фруктами, овочами і цільнозерновими продуктами з низьким споживанням цукру і солі. Все це зменшує ймовірність передчасної смерті або смерті від раку.

Тим часом, дієтолог Ізабела Рамос розповіла про кращу дієту, яка допоможе вести більш здорове життя довше. Інтервальне голодування було пов'язане з активацією різних генів, включаючи гени SIRT, які пов'язані з довголіттям і здоров'ям клітин, сказала вона.

Вас також можуть зацікавити новини: