На церемонію були запрошені всього кілька сотень людей / фото Telegram-канал "Протести у світі"

Під час сьогоднішньої інавгурації Олександра Лукашенка, яка проходила без анонсу і телетрансляції, головний державний канал країни "Білорусь 1" показував мелодраму з рейтингом 16+ під назвою «Входячи в будинок, озирнися».

На це звернув увагу Telegram-канал Nexta Live.

Вони підкреслили, що таким чином Лукашенко порушив закон «про Президента Республіки Білорусь», який свідчить, що церемонія складання присяги транслюється по республіканському телебаченню і радіо.

Відео дня

"Ось тільки під час інавгурації по всіх держканалах показували дешеві російські телесеріали», - пише Nexta.

скріншот Nexta

Читайте такожДо палацу незалежності у Мінську поїхав святковий кортеж Лукашенка (фото, відео)

Інавгурація Лукашенка: що відомо

  • Напередодні білоруський Телеграм-канал Nexta live з посиланням на власні джерела назвав кілька можливих дат складання присяги Лукашенком. У тому числі - 12:00 23 вересня.
  • Прес-секретар Лукашенка не стала називати дату інавгурації, але пообіцяла зробити це "ближче до часу" церемонії.
  • Олександр Лукашенко в середу вранці вступив на посаду президента Білорусі.
  • На церемонію були запрошені всього кілька сотень людей. У їх числі вищі посадові особи, депутати Палати представників і члени Ради Республіки, керівники державних органів і організацій, місцевих виконавчих і розпорядчих органів, республіканських засобів масової інформації, діячі науки, культури і спорту.
  • Поклавши праву руку на Конституцію, Лукашенко виголосив присягу білоруською мовою. Потім він підписав акт про складання присяги, після чого голова Центральної комісії Білорусі з виборів і проведення республіканських референдумів Лідія Єрмошина вручила йому посвідчення президента.