Дієтолог запевнила, що немає причин, не пити гранатовий сік кожного дня / фото ua.depositphotos.com

Гранат найбільш відомий своїми їстівними кісточками та одночасно терпким та солодким смаком. А гранатовий сік знижує кров'яний тиск та рівень холестерину, бореться із запаленням та запобігає гіперглікемії, про що свідчать дослідження. Лікар-дієтолог розповіла, чому вам варто додати цей напій до свого раціону та чим він корисний, пише USA Today.

За словами зареєстрованого дієтолога Трейсі Локвуд Бекерман, гранатовий сік містить безліч вітамінів та мінералів, які підтримують імунну та серцево-судинну системи людини. 

"Сік містить велику кількість вітаміну С, антиоксидантів і флавоноїдів, які допомагають запобігти надмірному запаленню і підтримують безперебійну роботу клітин", - зауважила вона.

Відео дня

Як показують дослідження, гранатовий сік є чудовим джерелом вітаміну C, проте він також має високу концентрацію еллагітанінів, які містять антиоксидантні та протизапальні властивості. 

"Стрес, недосипання, вплив диму, забруднюючих речовин і сонця - все це фактори, які можуть перешкоджати ефективності ваших клітин транспортувати поживні речовини, доставляти кисень та згортати рани", - пояснила дієтолог. 

За словами Бекерман, антиоксиданти, які містяться в гранатовому соку, можуть протидіяти деяким "негативним пошкодженням або запаленням, які були завдані вашим клітинам", забезпечуючи належне функціонування вашої імунної системи.

Чи можна пити гранатовий сік щодня

Гранатовий сік є універсальним напоєм. Дієтолог зауважила, якщо його правильно поєднувати з продуктами харчування або використовувати його в смузі з джерелами білка, такими як насіння або горіхове масло, то ви зможете пити його щодня. 

Проте вам варто бути обережними з танінами, адже вони, як у червоному вині, можуть забарвити ваші зуби. Тому щоб запобігти фарбуванню зубів, лікар рекомендує обов'язково прополоскати рота водою, аби повернути його до нейтрального стану та позбутися залишків соку. 

Чи є негативні наслідки для вживання гранатового соку

За словами Бекерман, наслідки є непрямими, проте якщо насолоджуватися гранатом у вигляді соку, то він має помітний брак клітковини, "якщо порівнювати з вживанням гранатів у вигляді окремих зерен".

Через те, що гранатовий сік перетравлюється швидше, ніж гранат у звичному вигляді, збільшується ймовірність стрибка цукру в крові, що "може призвести до резистентності до інсуліну і навіть до тяги до цукру протягом дня".

"Однак, якщо ви поєднуєте його з їжею, яка містить білок, наприклад, яйцями, авокадо або горіхами", це стає меншою проблемою", - додала дієтолог. 

Які ще соки корисні для здоров'я

Раніше дієтологи розповіли, який сік є найкориснішим для здоров'я людини. Вони радять пити лише 100% сік, який продається в магазинах.

"Оскільки 100% сік виготовляється тільки з фруктів або овочів, він не містить ніякого доданого цукру. Вживання соку - це хороший спосіб отримати поживні речовини з їжі, якщо ви не можете задовольнити свою щоденну норму фруктів або овочів", - порадила зареєстрований дієтолог Наталі Ріццо.

Своєю чергою дієтолог Ерін Палінскі-Вейд відповіла, чи можна їсти грейпфрут щодня. Відомо, що з нього також можна зробити натуральний сік.

Вас також можуть зацікавити новини: