Чим корисний гранат / фото ua.depositphotos.com

Червоний і кислуватий гранат - цінне джерело вітамінів і корисних речовин. Користь граната для серцево-судинної системи неоціненна. А якщо ви не любите цей фрукт через дрібні кісточки, то порадуємо вас - гранат можна їсти з кісточками, якщо тільки у вас немає виразки ерозії шлунка. УНІАН назвав 5 найкорисніших властивостей граната для організму та імунітету.

Раніше писали, як почистити гранат швидко і без клопоту.

Для серця і судин

Якщо перерахувати найкорисніші для серця продукти - гранат обов'язково очолить такий рейтинг. Мікроелементи і вітаміни в складі граната збільшують концентрацію гемоглобіну в крові, зміцнюють стінки судин, знижують ризик розвитку атеросклерозу і анемії. Гранатовий сік корисний при підвищеному тиску. Щоб отримати максимум користі для серця, ягоди граната потрібно їсти з кісточками.

Відео дня

Для суглобів

Поліфеноли в складі граната борються із запаленнями хрящової тканини і знижують ризик розвитку ревматоїдного артриту. Тому гранат корисний для всіх, хто скаржиться на болі в суглобах. 

Для імунітету

Антиоксиданти в складі граната ефективні проти запалень, тому фрукт можна вважати природним протизапальним. Відомі також антибактеріальними властивості граната. Цей фрукт дуже корисний взимку, коли наш імунітет ослаблений. Також червоні ягоди багаті вітамінами C і K, користь яких для імунітету добре відома.

Для мозку і пам'яті

Дослідження показали користь граната для мозку. Ягоди і гранатовий сік покращують довгострокову і зорову пам'ять, сприяють швидкому відновленню після наркозу і знижують ризик розвитку хвороби Альцгеймера в старості.

Для кишечника і шлунка

Гранат дуже корисний для кишечника, якщо є його з кісточками. У них міститься багато корисної для травлення клітковини. Цей фрукт корисний для мікрофлори шлунка і допомагає при діареї.

Чим шкідливий гранат

Гранатовий сік знижує тиск, тому його варто обережно вживати гіпотонікам. Через високий вміст кислот гранат не можна їсти при виразці і гастриті. Сік граната не варто пити, якщо є рани або виразки в роті. Гранат не можна їсти на порожній шлунок і на ніч, щоб не було печії.

Вас також можуть зацікавити новини: