Мовний омбудсмен прокоментував скандал з масштабним відкриттям жіночої вбиральні / Скріншот з відео

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь відреагував на скандальний інцидент з помпезним відкриттям жіночої вбиральні у Державному університеті телекомунікацій. Він просить у Міносвіти провести з цього приводу службове розслідування.

Читайте також"Виповнилося б, якби не вмер": Шмигаль оконфузився привітанням з річницею дня народження Шевченка

«Надзвичайно вражений такими «святковими» подіями в державному ВНЗ, в якому відкриттю жіночих вбиралень, що супроводжується адміністративним стрічково-перерізальним пафосом із лиричними викрутасами, в Україні повинен бути покладений край.

Відео дня

Як Уповноважений підготував звернення на Міністерство освіти і науки України з метою проведення службового розслідування по факту зафіксованого «дійства». Щось там не те...»,  - написав посадовець у Facebook.

До слова, на відео з відкриття можна бачити, що захід проводиться російською мовою.

Відкриття туалету в київському виші

  •  У Державному університеті телекомунікацій до 8 березня з пафосом відкрили жіночий туалет. Відеозапис з церемонії відкриття з'явився в соцмережах.
  • На тлі дверей нового туалету виступив представник адміністрації університету, який урочисто перерізав червону стрічку.
  • За його словами, туалет відкрили за вказівкою ректора університету, а вибором колірної гами стін, матеріалами обробки займалися жінки.
  • Після церемонії всіх запросили випити шампанського.