Варити яйця, як здається, - не таке вже й складне завдання. Однак, різниця між ідеально звареним яйцем і "гумовим" криється всього у декількох хвилинах, якщо не секундах, пише tastingtable.com.
Шеф-кухар Нельсон Серрано-Бахрі поділився тонкощами варіння яєць для досягнення найкращих результатів.
Як правильно варити яйця - один секрет
За словами кулінара, головний секрет варіння яєць полягає в тому, щоб опускати їх у холодну воду і поступово доводити її до кипіння.
"Це знижує термічне навантаження на яйце, особливо на шкаралупу, яка має тенденцію тріскатися. Цей метод дає змогу яйцям поступово нагріватися і забезпечує рівномірне приготування яйця від краю до центру. Якщо ви кинете яйце у воду, поки вона кипить, є ймовірність, що яйце трісне", - пояснив експерт.
Скільки часу варити яйця
Також Серрано-Бахрі додав, скільки часу потрібно варити яйця: близько 4-6 хвилин, щоб отримати яйце некруте; 7-9 хвилин - середньої проварки; 10-12 хвилин - круте.
"Щойно таймер спрацює, витягніть яйця з киплячої води і покладіть їх у крижану ванну, щоб вони не продовжували готуватися. Хитрість, яка допоможе при очищенні, - злегка розбити яйце об край миски або ложкою, щоб вода могла потрапити між мембраною і яйцем. Щойно яйця повністю охолонуть і стануть безпечними для обробки, ви можете приступити до очищення", - радять експерти.
Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що дуже часто яйця в холодильнику зберігають неправильно - як потрібно.