Мінекології має намір приєднатися до позову німецьких екологів - супротивників «Газпрому» і будівництва «Північного потоку-2» / фото antikor.com.ua

Міністерство екології та природних ресурсів України має намір приєднатися до позову німецької екологічної організації Nabu, яка звернулася до суду проти дочірніх структур російського газового монополіста «Газпрому» та їх проекту - газопроводу «Північний потік-2», який планується побудувати в обхід території України, по дну Балтійського моря.

Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook повідомив глава Мінекології Остап Семерак.

«Мінприроди має намір долучитися до судового позову німецьких екологів (Nabu - така цікава назва колег екологів) проти Газпрому і Північного потоку -2.

Відео дня

Вони через суд домагатимуться заборони будівництва Північного потоку-2», - написав Семерак.

За його словами, проект будівництва цього газопроводу носить не економічний, а політичний характер.

«Путін намагається розділити Європу, то мультики про ракети показуючи, то вдаючись до відвертого підкупу європейських громадян, підтримуючи всілякі радикальні політичні сили в різних країнах. Навіть спробував заручитися підтримкою юного австрійського канцлера», - вважає міністр.

Читайте такожУ Німеччині екологи через суд намагаються запобігти будівництву газопроводу "Газпрому"

За словами Семерака, Європа залишається принциповою у сфері ведення своєї політики безпеки, адже відмова від «Північного потоку-2» - це, в тому числі, і питання безпеки в регіоні.

«Тому маємо всі можливості зупинити цю химерну конструкцію, щоб вона жила і процвітала виключно в головах двох кремліаських хлопчиків», - додав міністр.

Як повідомляв УНІАН, раніше голова «Нафтогазу України» Андрій Коболєв повідомляв, що уряд Німеччини в березні цього року може надати російським компаніям остаточний дозвіл на будівництво «Північного потоку-2».

Довідка УНІАН. Проект «Північний потік-2» передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік в обхід території України - від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Новий трубопровід планується побудувати поруч з уже існуючим «Північним потоком-1».

Згідно з раніше озвученими оцінками Коболєва, «Північний потік-2» жодним чином не сприяє диверсифікації поставок газу до Євросоюзу і не забезпечує йому доступ до нових джерел газу. Також голова «Нафтогазу» раніше відзначав, що цей газопровід може позбавити Україну доходів від транзиту, які за підсумками 2017 року становили близько 3 млрд доларів. Проти проекту будівництва цього трубопроводу також виступають США і Польща.