Ілюстрація / REUTERS

На Міжнародний кліматичний марш у Нью-Йорку зібрались близько 300 тисяч людей.

Як передає Громадське, мета акцій — спонукати уряди до рішучих дій, що стосуються найбільших екологічних загроз: зміни клімату, енергетики, промислового тваринництва, транспорту та відходів, обмеження застосування вугілля та видобувного палива в енергетиці, боротьби з забрудненням довкілля та вуглецевими викидами, які спричиняють глобальне потепління та підвищення рівня світового океану. 

Читайте такожПо всьому світу проходять масштабні акції на захист клімату (фоторепортаж)

Кількість учасників настільки велика, що поліції Нью-Йорка довелося перекрити ледь не весь район Lower Manhattan (нижню частину Мангеттена), включно зі входом на Бруклінський міст. 

Протестні акції відбуваються з нагоди спеціального саміту ООН із питань клімату, що відбудеться з 21 по 23 вересня у Нью-Йорку. На ньому лідери з понад сотні країн збираються, аби продемонструвати конкретні плани зі збільшення національних внесків кожної держави у Паризьку кліматичну Угоду. 

Грета Тунберг / фото REUTERS

До Кліматичних маршів по всьому світу доєдналися 156 держав одночасно.

Нагадаємо, Марші за клімат розпочала 16-річна школярка Грета Тунберг. Вона пропускала школу щоп’ятниці, починаючи з серпня 2018 року, а натомість виходила на одиночні пікети біля будівлі шведського парламенту, вимагаючи вжити заходів для запобігання глобальному потеплінню. Така акція стала початком рух Fridays for Future. Відтоді до нього долучилися понад мільйон молодих людей з усього світу.

23 вересня 2019-го еко-активістка планує взяти участь у кліматичному саміті ООН у Нью-Йорку.

Україна також долучилася до міжнародних кліматичних протестів. Зокрема вчора, 20 вересня, у Києві відбувся марш на захист клімату.