Рефрижератори вдень вивозять контрабандним шляхом десятки тонн кефалі / фото facebook.com/rusevivan

В Одеській області на оточеній через ракетні стрільби території, в національному природному парку «Тузловські лимани», браконьєри виловили десятки тонн кефалі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в Facebook написав відомий еколог, співробітник зазначеного заповідника Іван Русєв.

Він підкреслив, що рано вранці 3 жовтня всі «входи і виходи» на 1-10 км піщаного пересипу нацпарку були повністю перекриті військовими.

Відео дня

«За жорсткими правилами, в зв'язку з такими випробуваннями, Україна обмежує доступ до низки територій і акваторій. До таких територій нацпарку, як мис Калфа, Льодники і 1-10 км морської коси від Лебедівки, виставлені озброєні наряди», - повідомив Русєв.

Також, за його словами, протягом 3-4 жовтня закрита прилегла до полігону частина Чорного моря. Інспекторам нацпарку на цей період вхід на зазначені території категорично заборонено.

Читайте такожВ Україні за 11 місяців браконьєри наловили риби на 89 мільйонів гривень

При цьому, представники адміністрації заповідника почули, що на зазначеній території стріляють. У бінокль його співробітники побачили, як там ходять якісь люди і злітають десятки тисяч птахів.

«Птахи трималися біля масового ходу кефалі в протизаконний канал обслуговуючого кооперативу «Граніт-2» - браконьєри відлякують птахів пострілами», - написав Русєв.

За його словами, співробітники заповідника зателефонували начальнику прикордонного загону «Курортне» і повідомили про постріли. Однак зазначений співробітник прикордонної служби заявив, що про постріли вже отримали інформацію, зазначивши, що «там не повинні перебувати люди» через оточення, виставлене в зв'язку з випробуваннями.

Він додав, що пізніше екологи з інсайдерських джерел отримали ексклюзивну фотографію, на якій зображено близько десяти браконьєрів, які вантажать кефаль у рефрижератори.

Русєв акцентує, що рефрижератори вдень вивозять контрабандним шляхом десятки тонн кефалі з НПП «Тузловські лимани», в суворо контрольованій прикордонній зоні в розпал випробувань ракетних комплексів, що проходять у Татарбунарському районі області.

Він також оприлюднив фотографії, зокрема, інсайдерський знімок, на якому зображено місце вилову кефалі, вищезгаданий рефрижератор тощо.

Близько десяти браконьєрів вантажать кефаль у рефрижератори / фото facebook.com/rusevivan

Як повідомляв УНІАН, в Одеській області 3 і 4 жовтня проходять ракетні стрільби, в зв'язку з чим обмежено доступ до мисів Калфа, Льодники і 1-10 км морської коси від населеного пункту Лебедівка на узбережжі Чорного моря.

21 вересня в НПП «Тузловські лимани» кілька десятків браконьєрів побили співробітників заповідника. Як зазначила в. о. директора нацпарку Ірина Вихристюк, серед зловмисників - представники обслуговуючого кооперативу «Граніт-2», які, за її твердженням, займаються незаконним виловом риби.

Пізніше поліція заявила, що за фактом нападу на співробітників парку відкрито кримінальне провадження.

Довідка УНІАН. «Тузловські лимани» - національний природний парк, розташований на території Татарубнарского району Одеської області. Створений 1 січня 2010 року. Площа - 27 865 га. Загальна площа водних дзеркал водойм - 206 кв. км. Система озер, розташованих у парку, має статус водно-болотних угідь міжнародного значення, відповідно до Рамсарської конвенції, з особливим охоронним режимом.