депутати Київради долучили до природо-заповідного фонду столиці нові об’єкти / kmr.gov.ua

Київрада оголосила ландшафтним заказником місцевого значення «Бабин Яр» - природну територію орієнтовною площею 41,5 га однойменного урочища у Шевченківському та Подільському районах Києва.

Читайте такожЖитель Чернігівщини передав до зоопарку лелеку, якого раніше прихистив (фото)

Як передає кореспондент УНІАН, дане рішення підтримали 72 з 82 депутатів Київради.

Відео дня

У рішенні зазначається, що пам’ятка являє собою залишки природною гаю на схилі ярів та включає частину Кирилівського лісопарку зі схилами між вул. О.Теліги та пров. Герцена. Зазначена територія є одним із останніх великих зелених масивів місцевості.

«Ця розташована в центрі міста територія дає прихисток та створює умови для збереження цінних природних комплексів та угрупувань рідкісних росли і тварин», - йдеться в рішенні.

Крім того, іншим рішенням депутати Київради оголосили комплексною пам’яткою природи «Реп’яхів яр» - території Шевченківського району між вулицями Крилівська, пров. Нагірний, Смородинським узвозом та Богуславським узовом. Йдеться орієнтовно про 11,6 га площі природної території.

Також депутати надали статус ботанічних пам’яток природи місцевого значення трьом 300-літнім дубам, які знаходяться в Подільському районі на перехресті вулиць Осиповського та Вітряні гори, а також дереву тополі чорної віком біля 100 років, що знаходиться біля пам’ятника Магдебурзькому праву.