"Сезон тиші" у київських лісах / фото УНІАН

З 1 квітня у міських лісах розпочинається «сезон тиші» з метою збереження популяції диких тварин.

Читайте такожВідродження планети: як коронавірус впливає на екологію (відео)Як повідомили в Управлінні екології та природних ресурсів Київської міської державної адміністрації, у період із 1 квітня до 15 червня у лісах та на об’єктах благоустрою заборонено будь-які заходи, що є джерелом підвищеного шуму та неспокою.

«Метою такого заходу є охорона ареалу існування, шляхів міграції диких тварин на час їхнього розмноження. Такий проект сприяє відтворенню популяції лісових звірів та птахів, забезпечуючи зростання та різноманіття, спокійний розвиток фауни в наших лісах», – йдеться у повідомленні.

Відео дня

Забороняються заходи: санітарні рубки лісу; стрілянина; вибухові роботи; феєрверки; проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах; використання моторних маломірних суден.

«Осіб, які порушили вимоги в даний період, буде притягнуто до відповідальності згідно зі статтею 87 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу від тридцяти до п’ятдесяти, а на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти, неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», – зазначив начальник Управління екології та природних ресурсів Андрій Мальований.

Раніше УНІАН повідомляв, як карантин очистив атмосферу над великими містами.