REUTERS

У Київській області кількість пожеж в екосистемах за рік зросла на понад 30%.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час онлайн-брифінгу повідомив начальник Головного управління ДСНС України у Київській області Василь Слободяник.

Читайте такожПожежі у Чорнобилі та Києві: рівень забруднення повітря різко підскочив (відео)

Відео дня

«Щодо ситуації, яка склалася у Київській області з пожежами... в цьому року фіксується збільшення на 31% кількості пожеж в природних екосистемах, ніж минулого року, це 2 тис. 540 пожеж, і площа, яка прогоріла в цих пожежах, на 33% теж збільшилася - це 2 тис. 911 га. У лісах кількість пожеж збільшилася в 8 разів і площа в 44 рази. На торфовищах кількість пожеж збільшилася вдвічі, і площа - в 2,5 рази», - заявив він.

За словами Слободяника, на сьогоднішній день триває гасіння пожеж на торфовищах в Київській області. Він додав, що на даний час навколо Києва горять три торфовища - в Бородянському, Вишгородському та Обухівському районах.

Слободяник відзначив, що цьогоріч під час ліквідації пожеж в екосистемах були виявлені тіла двох загиблих.

«З другої половини березня спостерігається різке ускладнення ситуації з пожежами, коли щоденно підрозділи ДСНС Київської області 150 разів виїжджають на ліквідацію пожеж в екосистемах», - наголосив він.

Читайте такожВ Україні можуть збільшити штрафи за спалювання листя і сухої трави

Слободяник зазначив, що до гасіння цих пожеж залучаються від ДСНС до 500 осіб цілодобово і 180 одиниць техніки.

«Це колосальний ресурс, який відволікається на безпосереднє рятування людей, гасіння пожеж в приватному секторі, в промисловому секторі. Наші люди, виїжджаючи вранці на першу пожежу, до глибокої ночі, до 2-3 годин ночі, можуть не заїжджати та не повертатися в частини», - зауважив він.

«Найбільше пожеж, з початку 2020 року виникло в таких районах області: Києво-Святошинський район - 247 пожеж, Вишгородський - 235 пожеж, Обухівський - 154 пожеж, Ірпінська зона – 124 пожежа, Іванківський район – 111 пожеж», - повідомив він.