фото УНІАН

У Києві пройшов показ еко-одягу від французького дизайнера Ісагус Тош.

Чорні сміттєві пакети, гумові рукавички і обгортки від цукерок, пляшечки з-під йогуртів – це лише деякі матеріали, з яких бренд Isagus Extroversions створює одяг та аксесуари, пише День.

Дизайнерка уже кілька років мешкає у Києві. Свій одяг Ісагус представляє у столиці уже не вперше. Для майстрині тема захисту довкілля є важливою.

Відео дня

Ісагус родом зі швейцарської Женеви, донедавна жила у Вашингтоні. Свій одяг вона представляла на масштабних арт-виставках, Нью-Йоркському тижні моди і навіть на інаугурації екс-президента США Барака Обами у 2013 році. Колекція Obamania створена з агітаційних плакатів Обами, які Ісагус знайшла дуже естетичними. Команда американського президента зацікавилася проектом і запропонувала представити його під час інаугурації, що і було зроблено.

Кожну сукню або аксесуар Ісагус створює в єдиному екземплярі, хоча один матеріал може використовувати кілька разів.

«Роблю не колекції, а візуальні історії про все, що мені не подобається на планеті: зброя, забруднення довкілля тощо, - каже Ісагус. – Кожна сукня має ім’я, історію та посил, що доносить до людей. І я намагаюся проникнути у світ моди, адже мене запрошують на тижні моди, щоб розповісти людям, як краще споживати різні ресурси. Моя робота – не стільки дизайн, скільки перформанс. У молодості я була дуже сором’язливою, і це – спосіб висловити те, що всередині мене, без слів».