Проект планують завершити протягом 5-7 років / qz.com

Через 5-7 років зі спецкомбінату "Радон", який знаходиться в Голосіївському районі столиці, повинні бути вивезені всі радіоактивні відходи. Зараз опрацьовується план відповідного проекту. Про це заявив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, повідомляє "Урядовий портал".

"Окрема історія з київським спецкомбінатом "Радон". У нас з міською владою є напрацьований план. Зараз ми рухаємо це питання спільно з депутатами парламенту. Я дуже сподіваюся, що нам вдасться років за 5-7 повністю очистити сховище радіоактивних відходів Київського спецкомбінату об'єднання "Радон", - зазначив він.

Читайте такожПорошенко підписав закон щодо фінансування поводження з радіоактивними відходами

Відео дня

Семерак підкреслив, що проект з вивезення радіоактивних відходів з київського спецкомбінату державної корпорації "Українського державного об'єднання "Радон" зараз опрацьовується київською владою.

"Мінприроди має провести державну екологічну експертизу цього проекту. Будуть залучені експерти, які проведуть оцінку дотримання екологічної процедури", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, частину споруд Чорнобильської АЕС хочуть здавати в оренду. В оренду споруди хочуть здавати для розміщення фотоелектричної сонячної електростанції.