Семерак заявив, що закон про екологічну оцінку значно мінімізує корупційні ризики / фото УНІАН

Ухвалений парламентом закон про оцінку впливу підприємств на навколишнє середовище значно мінімізує корупційні ризики, оскільки не передбачає прямого контакту бізнесу з держчиновниками, а всі необхідні документи публікуються у відкритому реєстрі.

Про це повідомив у ході зустрічі з Європейською Бізнес Асоціацією міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

«Цей закон не придуманий в Україні велосипед. Це копія європейських стандартів, тому для компаній, які мають досвід роботи в ЄС, ця система буде знайома. Друге, що для нас було дуже важливим, що цей закон замінив старий... Ці два закони - незрівнянні речі. Цей закон суттєво мінімізує ризики (корупційні - УНІАН). Але я хочу наголосити: якщо буде реакція від бізнесу, що десь треба щось поміняти, то ми спільно це зробимо», - сказав Семерак.

Відео дня

Читайте такожПорошенко підписав закон про оцінку впливу на навколишнє середовище

Як повідомляв УНІАН, наприкінці травня 2017 року Рада ухвалила Закон «Про оцінку впливу на навколишнє середовище», який встановлює європейські норми оцінки впливу підприємств на навколишнє середовище.

Законом запроваджується європейська модель оцінки впливу на навколишнє середовище.

Також передбачається запровадження єдиного реєстру з оцінкою впливу на навколишнє середовище промислових об'єктів, який перебуватиме у вільному доступі для громадськості.

Цей закон встановлює перелік видів діяльності, щодо яких потрібна відповідна оцінка. При цьому з-під його дії виведено малий бізнес.